Az ingatlanügynökök. Se velük, se nélkülük

Mielőtt továbbolvasna tegye meg nekem, hogy szavaz a következő kérdésre! Kíváncsi vagyok a véleményére!

Ön szerint az ingatlanközvetítők segítik vagy inkább hátráltatják az eladást?


Szavazok  Eredmények

Ellentmondásos szerep az ingatlanközvetítőké. Sokszor hallani eladóktól és vevőktől egyaránt, hogy az ingatlanközvetítő csak nyűg és inkább hátráltatja az adás-vétel folyamatát, mint segíti. Sokan érzik úgy, hogy az ingatlanközvetítők erőszakosan rátelepszenek a piacra. Minden igyekezetükkel azon vannak, hogy megakadályozzák, hogy eladó és vevő saját erejéből egymásra találjon. Aki már telefonált ingatlan apróhirdetésre, annak biztosan nem ismeretlen a következő párbeszéd:
- Jó napot kívánok! A hirdetésre érdeklődnék.
- Melyikre, mert több is van?

Ebből tudhatjuk, hogy a vonal túlsó végén egy ingatlanügynök ül.
Vagy ha adott már fel ingatlanhirdetést biztos tapasztalta, hogy ezzel indul a beszélgetés:

- Ön iroda?
Ilyenkor tudhatjuk, hogy az érdeklődő kerüli a közvetítőket, és nagyon célratörően igyekszik a telefonköltsége minimalizálása okán 10 másodperc alatt kideríteni, hogy a vonal végén a lakását önerőből áruló tulajdonos vagy egy ingatlaniroda munkatársa beszél.

 

Az én meglátásom, hogy jobban tennék az ingatlanközvetítők, ha nem a mennyiségre, hanem a minőségre törekednének.

Az ingatlanközvetítő feladatai

1. Tanácsadás ingatlanügyekben
2. A vevő igényeinek felmérése
3. Hiteltanácsadás, ügyvéd ajánlás
4. Az eladó ingatlan értékbecslése
5. Az eladó ingatlan bemutatása
6. A vágy felébresztése a vevőben
7. A vevői kifogások kezelése
8. Segítse a megállapodás létrejöttét vevő és eladó között
9. Elakadt tárgyalás újraindítása
10. Az eladási folyamat lezárása.

Véleményem szerint az ingatlanközvetítés egy eladási tevékenység. Amiből következik, hogy a közvetítőnek leginkább az eladáshoz kell értenie.

Az én elképzelésem szerint egy jó ingatlanközvetítő a következőképpen működik:

1. Kérdez az eladótól, azaz tőlem. Ilyeneket: Mikorra szeretné az ingatlant eladni? Miért szeretné eladni? A teljes összegre szüksége van, vagy tud várni a vevő hitelére?


2. Felméri a lakást, méretarányos alaprajzot készít róla és megbecsüli az értékét. Ez az esetek többségében nagyobb munka annál, hogy ott a helyszínen elvégezhető legyen. Elmondja milyen hasonló lakásokkal volt dolga és azok milyen áron, mennyi idő alatt keltek el. Elkéri a közös képviselő számát, hogy tudjon tájékozódni a ház állapotáról és költségvetéséről, a tervezett felújításokról.


3. A tulajdonossal megállapodnak az árban. Ha az árkérdésben nem tudnak egyetérteni, akkor feláll és elköszön sok sikert kívánva az eladónak. (Gondoljuk át! Ha irreális árat mondunk a közvetítőnek, akkor nem fog dolgozni az ingatlan értékesítésén. Ezt már sokszor tapasztaltam.)


4. Megbeszéli a tulajdonossal a díjazását.


5. Elkéri a kulcsokat. Persze, ha a tulajdonos még a lakásban lakik, akkor ez nem fog menni, ezért rögzíti azokat az időpontokat, amikor a tulajdonos előzetes bejelentés mellett fogadja az érdeklődőket.


6. Elkészíti a lakás hirdetési anyagát. És a lehető legtöbb helyen meghirdeti.


7. Megmutatja a lakást az érdeklődőknek. Felkelti az érdeklődésüket, vágyat ébreszt bennük, és a végén lezárja az üzletet. Mikor a vevő az eladóval találkozik, már akarja a lakást.


8. Az érdeklődőknek tájékoztató anyagot ad a lakásról.


9. Tartja a kapcsolatot az érdeklődővel a bemutatás után is. Rendszeresen érdeklődik, mikorra várható döntés. Válaszol a kérdéseikre, eloszlatja a kételyeiket, leszámol a kifogásokkal. Segíti a vevőt a technikai akadályok leküzdésében.


10. Ha a lakást nem sikerül első körben eladni, esetleg valós kifogások léptek fel a vevők részéről, amit a tulajdonos nem tudott, vagy elhallgatott, akkor újra tárgyalja az eladás feltételeit. És újrakezdi a munkát.

Ez rengeteg, szakmai hozzáértést igénylő munka, amit nyílván valakinek el kell végezni, az elvégzett munkát pedig ki kell fizetni.
Nem kétlem, hogy a lakás tulajdonosa is el tudja ezt végezni, de vajon érdemes? Nem lenne jobb ezt szakemberre bízni?
Hol találunk ilyen ingatlanközvetítőt?

Akik feliratkoztak a „Hogyan adhatsz el bármilyen lakást 3 hónap alatt” című ingyenes levélsorozatra választ fognak kapni a feltett kérdésekre.
(Ha eddig még nem iratkozott fel, a linkre kattintva megteheti)

Ha kérdése van, vagy szeretné kommentálni a bejegyzést, akkor itt a blogban megteheti.

Ha Önnek is van története, aminek főszereplője az ingatlanközvetítő, akkor a linkre kattintva megoszthatja velünk!

 

Login