Hogyan adja el a lakását 3 hónap alatt?
És miért nem sikerül ez mindenkinek?

Ingatlan eladásnál a tudatlanság százezrekbe kerülhet!

 

Ugyanabban a házban van két eladó lakás. A lakások nagyon hasonlóak, mégis az egyiket eladják három hónap alatt , a másik egy évig a piacon van, míg végül nagy árengedménnyel sikerül eladni. Ön szerint ez hogyan lehetséges?
Azt mondja, szerencse?
Akkor nem értünk egyet. Ez egyáltalán nem a szerencsén múlik.

Adjon nekem 8 percet, és meggyőzöm!

8 percig tart, amíg az oldal aljára ér. Mire ott lesz, tudni fogja, hogy igazam van. Ha most nincs 8 perce, kattintson ide.

Kezdhetjük? 

A sikeres lakáseladót a sikertelentől az aktivitása különbözteti meg. A sikertelen eladó passzivitásba vonul. Rábízza az eladást egy ingatlanközvetítő irodára, esetleg felad néhány apróhirdetést, és várja, hogy a vevő betoppanjon a pénzzel.
Ezzel szemben a sikeres eladó aktívan részt vesz az eladásban. Megtervezi az eladás folyamatát, elvégzi a munkát, és a folyamat végén bezsebeli a pénzt.

Az aktivitás kifizetődő. 

Mégis, miért passzív az eladók többsége?  Lusták lennének? Nem elég motiváltak az eladásban?

Egész egyszerűen nem tudják, mit tehetnek az eladás érdekében. Hiányoznak az ismereteik arról 

- Hogyan kell a lakást felkészíteni az eladásra?
- Hogyan kell a forgalmi értéket megbecsülni?
- Hogyan kell a lakást meghirdetni?
- Hogyan kell az ingatlanközvetítőt munkára sarkallni?
- Hogyan kell a lakást bemutatni az érdeklődőnek?
- Hogyan lehet elérni, hogy az érdeklődő visszajöjjön?
- Hogyan kell alkudni?
- Hogyan kell az eladást lezárni?

Persze, valamit mindenki hallott már ezekről a dolgokról. De valamit hallani, vagy tudatosan, terv szerint végrehajtani, nagy különbség. Ez a nagy különbség látszik a végeredményben. 

Aki már elvégezte az egyhónapos Hogyan adhatsz el bármilyen lakást 3 hónap alatt? című ingyenes on-line tanfolyamot, már tudja, milyen csapdákat rejt egy ingatlan értékesítése. Ha elég okos, akkor azt is észrevette, hogy milyen ismeretei hiányoznak ahhoz, hogy a lehető legjobb feltételek mellett értékesítse ingatlanát.
Ha még nem iratkozott fel, a linkre kattintva megteheti.

Addig is bemutatok két példát, és rögtön látni fogja, mire gondolok. 

 Első példa:

Rossz lakásfotók

 Melyikre kattintana szívesebben?

Ez a két fotó ugyanabban a konyhában, ugyanazzal a fényképezőgéppel készült. Ám az egyiknél fotózás előtt rendet raktam, figyeltem a megvilágításra, a beállításra és még néhány apróságra.  

A lehetséges vevő, akinek a lakásunkat szeretnénk eladni, a jövendő otthonát keresi. Egy meghitt, csendes fészket, ahol együtt lehet a párjával, ahol a gyerekei fognak játszani, ahol a szüleit fogja vendégül látni. Egy otthont keres, amire büszke lehet, egy otthont, ahol hosszú évekig boldogan fog élni. Ez a kép él a fejében, amikor a leendő lakását keresi.
Ezzel az állítással ugye Ön sem vitatkozik?

Ennek ellenére az Interneten megjelenő ingatlanfotók nagy része köszönő viszonyban sincs a vevő fejében élő képpel. Mosatlan edények, szennyes ruhák, kartondobozok, piszkos függönyök köszönnek vissza a hirdetésekből. Pedig ezeken a fotókon múlik, hogy a vevő minket hív, vagy a mellettünk lévő hirdetésben lévő számot tárcsázza. Most már érti, mire gondolok?  Apróság, mégis ezen múlhat, hogy a vevő telefonál, vagy nem?

A másik kedvenc példám: 

A rosszul indított alku

Tízből kilenc eladó elkezdi csökkenteni az árat, még mielőtt a vevő ajánlatot tenne. Hányszor hallottam már: „ Tizenegy-félre hirdettük, de odaadjuk tizenegyért is.” Micsoda nagyvonalúság. És ha nekem 11,5-ért is jó lett volna? Akkor éppen most ajándékozott nekem félmillió forintot.
Azon gondolkodott már, hogy miért irányárként adják meg az árat a hirdetésekben? Még fizetnek is ezért a plusz szóért, ami azt jelenti a vevőnek, hogy még a tulajdonos se gondolja komolyan az árat.
Ha 11,5MFt-ra tartja az ingatlant, akkor ragaszkodjon ehhez az árhoz, amíg a vevő nem javasol egy másikat!
 

Jó néhány ilyen apróságon múlik az ingatlanértékesítés sikere. Persze, aki nem ismeri az alku lélektanát, az sikeresnek tartja az eladást akkor is, ha félmilliót engedett a vételárból, amikor nem kellett volna. 

Az átlagember életében kétszer-háromszor kerül olyan helyzetbe, hogy el kell adnia saját, vagy örökölt lakását. Éppen ezért teljesen érthető, ha az ingatlanértékesítésben az átlagember gyakorlatlan. 

Az ingatlanértékesítés összetett tevékenység. Szükség van hozzá jogi, értékbecslői, pénzügyi, tárgyalástechnikai ismeretekre.


Mi a megoldás?

Hogy segítsem azokat, akik aktívan szeretnék értékesíteni ingatlanjukat, összeállítottam a Hogyan adhatsz el bármilyen lakást 3 hónap alatt? című könyvet, amiben 150 oldalon gyűjtöttem össze a lakóingatlanok eladásával kapcsolatos minden eddigi tapasztalatomat. Igyekszem részletesen megmutatni az ingatlanértékesítés lépéseit.
Nézze meg a könyv tartalomjegyzékét, és látni fogja ezeket a lépéseket!
Ha ezeken a lépéseken becsülettel végigmegy, akkor annak meg lesz az eredménye. Csodamódszert nem tudok adni. A munkát el kell végezni, anélkül nem megy. A könyv másik nagy haszna, hogy felhívja a figyelmet az elkövethető hibákra, ezzel segít azokat elkerülni.
 

Ha most az motoszkál a fejében, honnan ez a sok tapasztalat, akkor itt megnézheti az ingatlanszakmai Önéletrajzomat.

 Az ingatlan értékesítésére fel kell készülni!

Az ingatlan mindannyiunk életében nagy értéket képvisel. Egyáltalán nem mindegy, hogy ha eladjuk, mennyi pénzt kapunk érte. Mégis, az eladók sokszor megdöbbentően könnyedén veszik ezt a dolgot. Felkészületlenül, információk hiányában vágnak bele az értékesítésbe. Az, hogy Ön ezen az oldalon van, azt jelenti, hogy nem tartozik közéjük. Ön aktív eladó, aki addig nem fog bele legértékesebb vagyontárgya értékesítésébe, amíg nincs készen a terve, és nem végezte el a feladatokat.

Most arra kérem, nézze át ismét a tartalomjegyzéket, és döntse el, szüksége van-e segítségre ahhoz, hogy elvégezze a feladatokat, vagy segítség nélkül vág bele!
Az ingatlanpiac eladóinak döntő többségéről elmondható, hogy a tartalomjegyzékben felsorolt témákban hiányosak az ismereteik. Gondolja át, mekkora előnyt jelent Önnek, ha megszerzi ezen ismereteket.

A passzív eladóktól magához csábítja az érdeklődőket.

Mikor alkura kerül a sor, Ön sokkal jobban tárgyal, hiszen felkészült, szemben a vevővel, aki feltehetőleg nem olvasta ezt a könyvet. 

Elkerüli azokat a csapdákat, amik több százezer forintba kerülhetnek Önnek.

Hogyan juthat hozzá a Hogyan adhatsz el bármilyen lakást 3 hónap alatt? c. könyvhöz?

Nem hagyományos papír alapú könyvről van szó. A Hogyan adhatsz el bármilyen lakást 3 hónap alatt egy elektronikus könyv, ami az Interneten keresztül érhető el azoknak, akik megrendelik a hozzáférést. Azért választottam ezt a formát, mert ez lehetőséget teremt arra, hogy a könyvet később tovább bővítsem, illetve ha mondjuk az adó jogszabályok változnak, akkor ezen részeket a könyvben javítsam. Papír alapon ez ugye nem lenne megoldható. 

Mielőtt rátérnék a Hogyan adhatsz el bármilyen lakást 3 hónap alatt? c. e-könyv árára, megkérdezem: 

 Mit gondol, mennyi hasznot hozhat ez a könyv Önnek?

…ha mondjuk a lakása 10.000.000Ft-ot ér.

 A könyv hatására az eladást megtervezi. Vagyis, nem fut felesleges köröket, pl. nem köt rossz szerződést ingatlanügynökkel, nem hirdeti meg  először magas áron a lakást, amire senki nem jelentkezik. Ennek köszönhetően fél év helyett három hónap alatt adja el a lakást. Három hónap alatt 10millió forint 6%-os kamat mellett 150.000Ft-ot hoz. Hiába, az idő pénz! Ja, és nem kell kifizetni a felesleges hirdetéseket.

Megtanul néhány tárgyalástechnikai fogást, aminek köszönhetően 1%-kal többért adja el a lakást. Ez ugye 100.000Ft. Jó tanulók akár  a 10%-ot is megcélozhatják.

Nem fizet feleslegesen SzJA-t. Például, az ingatlanértékesítésből származó jövedeleméből levonja a fűtéskorszerűsítésre fordított összeget. Nehéz megbecsülni, de ez is legyen mondjuk 100.000Ft! 

…és még sok más ponton lehet megtakarítani, vagy megnyerni 1%-ot, ami százezreket jelent.
És ezek a százezrek a végén összeadódnak.

Sokat dolgoztam ezen a könyvön, ezért megértheti, hogy bármennyire is szeretném, nem adhatom ingyen! 

A Hogyan adja el lakását 3 hónap alatt? c. e-könyv ára: 19.990Ft. Az ár tartalmazza az áfát és a szállítási költséget.


Sokat gondolkodtam azon, hogyan tudnám legkönnyebben meggyőzni Önt arról, hogy csak nyerhet, ha megrendeli a könyvet és arra jutottam, hogy 100%-os garanciát vállalok!

Ha Ön elolvassa a könyvet, és a tanultakat felhasználva, aktív eladóként nem tudja eladni a lakását, akkor a könyv teljes árát visszafizetem. A garancia igénybevételéhez nem szükséges más, csak az eredeti számla és, hogy megírja nekem: a könyvet elolvastam, a tanácsokat megfogadtam, és mégsem tudtam a lakásomat eladni. A 100%-os garancia időszaka a vásárlástól számított egy évig tart. 

Így Ön egyszerűen nem veszíthet!    


Átutalás vagy banki befizetés választása esetén e-mailben elküldöm a további tudnivalókat.

Utánvét választása esetén a vételárat a postásnak kell majd kifizetnie, aki egy csomagban átadja az e-könyvet tartalmazó CD-t.

Nem maradt más dolga, mint kitölteni és elküldeni a megrendelőt, hogy néhány nap múlva a Hogyan adhatsz el bármilyen lakást 3 hónap alatt? című e-könyv elégedett tulajdonosa lehessen!

Login

Csak azért írok, hogy eldicsekedjem vele, sikerült eladni a lakást,
ingatlanközvetítő nélkül, pontosan egy hónap alatt!
Sokat segítettek a tippjei, ajánlani fogom ismerőseimnek.

Üdvözlettel:
Gesler Kata

 

 

 

 


 

Az Ön segítségével, útmutatásával, úgy néz ki, hogy találtam vevőt az ingatlanomra.

Nagyon köszönöm a jó tanácsokat, rengeteg jó ötletet kaptam!:))

Üdvözlettel: Egyény Csilla


Majdnem teljesen elolvastam a könyvet. Voltak részek, ahol komolyan kellett figyelnem. Nem egy könnyed regény, de jó. Bővebben nagyon jó. :)

 Alig vártam, hogy hozzájussak a könyvhöz. Nem csalódtam benne. Komoly, összeszedett és lényegretörő olvasmány. Volt olyan rész, amit kétszer is el kellett olvasnom, de megérte. Ez a könyv százezreket, de akár milliós nagyságrendű összeget is, hozhat a konyhára.

J. Antal


Megdöbbentő változás történt a lakáseladásommal kapcsolatosan!
A tanácsok egy részét megvalósítva 2,5 hét alatt odáig jutottam, hogy vannak visszatérő érdeklődők, ráadásul kettővel már az árról tárgyalunk. 1-2 héten belül biztosan megtörténik az adásvétel.
Mindezt Önnek köszönhetem, és annak, hogy a kiválasztott technikákat, javaslatokat, következetesen megvalósítom.

J. Antal


Novemberben kezdtem tanulni az ingatlanos szakmát, azóta átestem több képzésen, de az Ön könyve többet mond el a lényegről mint a képzések összesen!
Minden alapvető lényeg benne van a könyvben.
Érdekes volt úgy olvasni, hogy eladói oldalról, mi hiányzik az ingatlanosokból.
Így derült ki az is, miért olyan sok ember elégedetlen a közveítőkkel.
Hasznos, jól alkalmazható tanácsokkal teli könyvet olvashattam. Várom a továbbiakat!

Sz. Ágnes

 

 


Köszönöm a kurzust, melyben megtanultam, hogyan adjak el lakást 3 hónap alatt! Örömmel tájékoztatom, hogy a családi birtokomat 2008 június 10-én kezdtem el hírdetni az Ön útmutatásai alapján és 2008 augusztus 15-én megkötöttem a szerződést az adás-vételről. Tehát valóban működik én eladtam 3 hónap alatt. Csak azért csúsztunk egy hetet mivel az ügyvédem szabadságon volt, és kellett egy kicsit várni rá.

Mégegyszer köszönöm   Tisztelettel Kormányné Judit